Saturday, March 19, 2011

diet&belajar.

.dengan nama Allah aku mulai.
 

Ah haa, layout baruu! mana yg lama eh? mestilah da takde! akekeke. saje nak tukartukar mood. simple kan? tak macam blog lamaa yg mencarut serabut dgn segala bagai. :P :P 

Ingrid Michaelson by cardinal on Deviantart

"The Way I Am"


If you were falling, then I would catch you.
You need a light, I'd find a match.


Cause I love the way you say good morning.
And you take me the way I am.


If you are chilly, here take my sweater.
Your head is aching, I'll make it better.


Cause I love the way you call me baby.
And you take me the way I am.


I'd buy you Rogaine when you start losing all your hair.
Sew on patches to all you tear.


Cause I love you more than I could ever promise.
And you take me the way I am.
You take me the way I am.
You take me the way I am. 

     * * * * *

ni kat atas tu lirik lagu The Way I am by Ingrid Michaelson. layan habisss! hahaha :D
skrng mood berubahubah. ntah kenape, nak kate period, takk mungkin. stress n despair kot. tp nak kata sebab study tak jugak, undefined. alahaii.

esok, 20 mac 2011. rase macam nak start diet official dahh. asalnya 1 April. kenape diawalkan agaknye eh? sebab? sebabnye. aku sangatttt stress dowh. #$%@^!*&. HUHU mlm ni dinner terakhir, esok sarapan terakhir, n lunch terakhir n stop. andd aku hanya akan makan bila betulbetul PERLU sahajaaa. tu pun dlm kuantiti yg sedikit. okey, target turun kilo samadengan 15 KILO. he he he. semestinyaa aku dah buncit gila sebab balik Malaysia harituu asyik makann jea! xpenah lapar.HUHU aku asyik kenyang, tp saudarasaudara aku kat palestin mcmna? kenyangkah diorang? :'( may Allah bless. sobs!

ni pun baru jea lepas dinner. mlm ni mkn nasi ayam masak merah, brokoli+lobak merah goreng ala sayur campur, and oren 2 bijik! HAHAHA.

okeh; sekarang da sampai kat mesir balikk, musim study dah bermula! kena ultrakill lahh mase tiaptiap hari utk dapat result baek utk final ni. igt ye aqwadiniy, study ikhlas kerana Allah utk jd doktor, bukan sebab nak kerja makan gajiiiii. HOHO

Baginda SAW bersabda yang bermaksud:
“Barang siapa menuntut ilmu yang dipelajari hanya kerana Allah sedangkan ia tidak menuntutnya kecuali untuk mendapatkan mata benda dunia, ia tidak akan mendapat bau syurga pada hari kiamat.” (Hadis riwayat Ahmad, Abu Daud dan Ibnu Majah)
by bahiQ8 on Deviantart

doa, usaha yang istiqamah dan tawakkal :] insyaAllah najah. -diet&doktor- :DD
ameen~


1 comment:

  1. esok bermulaa latihan diet. officially on 1st April :)

    ReplyDelete

i love hits!^^V

blogger analytics